Het #1 professionele laboratorium en leverancier van gezondheidstesten.

Je eet gezond en beweegt genoeg, maar toch lijkt het dat die extra kilo’s met geen mogelijkheid kunt kwijtraken. Je hebt alle diëten geprobeerd waar je maar ooit van hebt gehoord, je ontloopt geen moment de fitness of sportschool, maar nog steeds ben je te zwaar, of je houdt buikvet vast, of je cellulite blijft.

 

Als je dit bekend voorkomt, dan is het goed mogelijk dat je een voedingsintolerantie en hormoon disbalans hebt. En die houdt het kwijtraken van die overtollige kilo’s en vet tegen.

 

Dus stop met het tellen van calorieën – mogelijk is de oorzaak bij jou juist de (gewone)voeding het probleem.

 

Statistieken tonen aan dat ongeveer 45 procent van de bevolking lijdt aan een voedingsintolerantie op een bepaald moment in hun leven. In feite is voedingsintolerantie hard op weg om een van de meest aannemelijke oorzaken te zijn voor een slechte gezondheid.

 

Maar hoe kan dat ons gewicht beïnvloeden?

 

Onderzoeken over de relatie tussen voeding en bepaalde fysieke en mentale symptomen gaan al terug naar de jaren 70 van de vorige eeuw. Tot en met 2014 zijn er 23 bekende onderzoeken gedaan over de relatie tussen voeding, hormoondisbalans, voedingsintolerantie en de symptomen. Daarna zijn er specifiekere onderzoeken gedaan naar de relatie tussen symptomen, hormoondisbalans en voeding. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat licht-allergische (intolerante) reacties invloed hebben op elk systeem van het lichaam, met inbegrip van het centrale zenuwstelsel, je hormonen en het immuunsysteem.

 

De voedselintolerantie leidt ertoe dat in het lichaam in verhoogde mate IgG-antilichamen produceert wanneer iemand een voedingsmiddel eet waar men intolerant voor is. Hierdoor ontstaat een chronische, laaggradige ontsteking, die de stofwisseling nadelig beïnvloedt, mogelijk disbalans creëert in je hormonenhuishouding en waardoor gewichtstoename ontstaat en gewichtsafname afremt.

 

Daarom staan chronische vermoeidheid en overgewicht in de Top 5 meest voorkomende klachten!

 

Lees hier meer over de Top 5 klachten!

Bijbehorende producten

Wat is eigenlijk voedselintolerantie (of voedingsintolerantie)?

 

Voedingsintoleranties zijn een allergische reacties van het lichaam, maar met een minder extreme directe uitwerking dan bij een echte voedselallergie het geval is (denk aan notenallergie, waarbij mensen zelfs kunnen stikken door inname van één nootje).

 

Voedingsintoleranties gaan over het algemeen niet direct met zulke extreme symptomen gepaard, maar hebben op lange termijn wel grote gevolgen voor de algemene gezondheid. Naast (chronische) lichamelijke klachten kunnen voedingsintoleranties ook bijdragen aan gedragsstoornissen, psychische klachten en seksuele problemen.

 

Kinderen reageren vaak op intoleranties door gedragsverandering, en volwassenen via (voor de medische wetenschap) vaak onbegrijpelijke ziektebeelden.

 

Hoeveel of hoevaak komen voedselintoleranties voor?

 

In Europa is maar liefst ca. 45% van alle volwassenen intolerant aan één of meerdere ‘gewone’ voedingsmiddelen zoals melk, tarwe, gist of eieren.

 

Maar liefst ca. 60% van alle kinderen heeft een voedingsintolerantie! De reactie op voedingsintolerantie bij kinderen is over het algemeen anders dan bij volwassenen.

 

Dit komt grotendeels door onze historische achtergrond en heeft vaak een direct relatie met onder andere nieuwe ontwikkelingen in massa-productie, groei- en bestrijdingsmiddelen, genetische manipulatie, kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen (e-nummers) en de import van niet-inheemse voedingsmiddelen. Aanpassing aan nieuwe soorten voeding kan wel tot 4 generaties duren!

 

Maar ook kan intolerantie aan voedingsmiddelen genetisch zijn bepaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gluten- of lactose intolerantie. Je kunt er in deze gevallen dus zelf niets aan doen dat je het hebt, maar waar je wel aan kunt werken is dat je weet waar jouw lichaam intolerant aan is.

 

Wat kunnen wij voor je doen?

 

Wij kunnen mogelijk de antwoorden geven naar waar je al lang naar op zoek bent. Door het doen van een voedingsintolerantietest kunnen we je begeleiden naar een nieuwe levensstijl (denk aan bewustwording, recepten, voedingssupplementen etc.).

Wij zijn ervaringsdeskundigen en begeleiden ouders en kinderen met betrouwbare informatie. Wij hebben de middelen en de kennis om jou te helpen bij het begrijpen van jouw voedingsintoleranties.