Het #1 professionele laboratorium en leverancier van gezondheidstesten.

Prikkelbare darm syndroom (PDS) is een veel voorkomende aandoening van het maag-darmkanaal (de darm). De oorzaak is onbekend, hoewel veel patiënten met PDS vermoeden dat hun voeding speelt een belangrijke rol bij het ​​veroorzaken van hun symptomen.

 

Het is belangrijk om de symptomen die je krijgt te onderzoeken, en vooral wanneer. Heb je last van krampachtige buikpijn, afwisselend periodes van constipatie en diarree, en een opgeblazen gevoel of overmatige winderigheid? En wanneer krijg je er last van?

 

Onze zelftest voor voedingsintolerantie test op IgG waarden, dit zijn Immunoglobuline waarden die worden aangemaakt door het lichaam zodra je een voedingsintolerantie hebt.

 

Klik hier voor meer informatie over Voedingscreening inclusief persoonlijk programma

Wat is eigenlijk voedselintolerantie (of voedingsintolerantie)?

 

Voedingsintoleranties zijn een allergische reacties van het lichaam, maar met een minder extreme directe uitwerking dan bij een echte voedselallergie het geval is (denk aan notenallergie, waarbij mensen zelfs kunnen stikken door inname van één nootje).

 

Voedingsintoleranties gaan over het algemeen niet direct met zulke extreme symptomen gepaard, maar hebben op lange termijn wel grote gevolgen voor de algemene gezondheid. Naast (chronische) lichamelijke klachten kunnen voedingsintoleranties ook bijdragen aan gedragsstoornissen, psychische klachten en seksuele problemen.

 

Kinderen reageren vaak op intoleranties door gedragsverandering, en volwassenen via (voor de medische wetenschap) vaak onbegrijpelijke ziektebeelden.

 

Hoeveel of hoevaak komen voedselintoleranties voor?

 

In Europa is maar liefst ca. 45% van alle volwassenen intolerant aan één of meerdere ‘gewone’ voedingsmiddelen zoals melk, tarwe, gist of eieren.

 

Maar liefst ca. 60% van alle kinderen heeft een voedingsintolerantie! De reactie op voedingsintolerantie bij kinderen is over het algemeen anders dan bij volwassenen.

 

Dit komt grotendeels door onze historische achtergrond en heeft vaak een direct relatie met onder andere nieuwe ontwikkelingen in massa-productie, groei- en bestrijdingsmiddelen, genetische manipulatie, kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen (e-nummers) en de import van niet-inheemse voedingsmiddelen. Aanpassing aan nieuwe soorten voeding kan wel tot 4 generaties duren!

 

Maar ook kan intolerantie aan voedingsmiddelen genetisch zijn bepaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gluten- of lactose intolerantie. Je kunt er in deze gevallen dus zelf niets aan doen dat je het hebt, maar waar je wel aan kunt werken is dat je weet waar jouw lichaam intolerant aan is.

 

Wat kunnen wij voor je doen?

 

Wij kunnen mogelijk de antwoorden geven naar waar je al lang naar op zoek bent. Door het doen van een voedingsintolerantietest kunnen we je begeleiden naar een nieuwe levensstijl (denk aan bewustwording, recepten, voedingssupplementen etc.).

Wij zijn ervaringsdeskundigen en begeleiden ouders en kinderen met betrouwbare informatie. Wij hebben de middelen en de kennis om jou te helpen bij het begrijpen van jouw voedingsintoleranties.