Het #1 professionele laboratorium en leverancier van gezondheidstesten.

Voedselintoleranties en allergieën hebben dagelijks invloed op het lichaam! Zo kunnen verschillende symptomen, van ontstekingen, maag- en darmklachten, huidklachten tot mentale klachten en verstoringen te wijten zijn aan ‘verkeerde’ voeding.

 

Eten en drinken zijn belangrijke onderdelen in de voorbereiding van training-, wedstrijd- en herstelstrategieën. Daarom is het belangrijk dat je, indien je voedselintoleranties en/of allergieën hebt, je hiervan bewust bent.

 

De beste manier om een ​​reactie en eventuele complicatie te voorkomen, is om de allergenen te vermijden. Dit betekent dat je op de hoogte bent van welke voedingsmiddelen deze allergenen bevatten en welke voedingsmiddelen waarschijnlijk deze allergenen bevatten. Het verbeteren van de prestaties, het herstel en jouw lichaamssamenstelling kan alleen door met deze factoren rekening mee te houden.

 

Door inspanning kunnen de immunologische reacties in sommige situaties verergeren. Het is belangrijk om een ​voedingsstrategie op te stellen die voldoet aan jouw voedingsbehoeften, om jouw prestaties te kunnen maximaliseren.

 

Klik hier voor meer informatie over onze testen en mogelijkheden.

Bijbehorende producten

Wat is eigenlijk voedselintolerantie (of voedingsintolerantie)?

 

Voedingsintoleranties zijn een allergische reacties van het lichaam, maar met een minder extreme directe uitwerking dan bij een echte voedselallergie het geval is (denk aan notenallergie, waarbij mensen zelfs kunnen stikken door inname van één nootje).

 

Voedingsintoleranties gaan over het algemeen niet direct met zulke extreme symptomen gepaard, maar hebben op lange termijn wel grote gevolgen voor de algemene gezondheid. Naast (chronische) lichamelijke klachten kunnen voedingsintoleranties ook bijdragen aan gedragsstoornissen, psychische klachten en seksuele problemen.

 

Zie ook deze pagina voor verschillende ziektebeelden die hun oorsprong kunnen vinden in voedingsintoleranties.

 

Kinderen reageren vaak op intoleranties door gedragsverandering, en volwassenen via (voor de medische wetenschap) vaak onbegrijpelijke ziektebeelden.

 

Hoeveel of hoevaak komen voedselintoleranties voor?

 

In Europa is maar liefst ca. 45% van alle volwassenen intolerant aan één of meerdere ‘gewone’ voedingsmiddelen zoals melk, tarwe, gist of eieren.

 

Maar liefst ca. 60% van alle kinderen heeft een voedingsintolerantie! De reactie op voedingsintolerantie bij kinderen is over het algemeen anders dan bij volwassenen.

 

Dit komt grotendeels door onze historische achtergrond en heeft vaak een direct relatie met onder andere nieuwe ontwikkelingen in massa-productie, groei- en bestrijdingsmiddelen, genetische manipulatie, kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen (e-nummers) en de import van niet-inheemse voedingsmiddelen. Aanpassing aan nieuwe soorten voeding kan wel tot 4 generaties duren!

 

Maar ook kan intolerantie aan voedingsmiddelen genetisch zijn bepaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gluten- of lactose intolerantie. Je kunt er in deze gevallen dus zelf niets aan doen dat je het hebt, maar waar je wel aan kunt werken is dat je weet waar jouw lichaam intolerant aan is.

 

Wat kunnen wij voor je doen?

 

Wij kunnen mogelijk de antwoorden geven naar waar je al lang naar op zoek bent. Door het doen van een voedingsintolerantietest kunnen we je begeleiden naar een nieuwe levensstijl (denk aan bewustwording, recepten, voedingssupplementen etc.).

Wij zijn ervaringsdeskundigen en begeleiden ouders en kinderen met betrouwbare informatie. Wij hebben de middelen en de kennis om jou te helpen bij het begrijpen van jouw voedingsintoleranties.